Doseersysteem voor poeder

Alle industriële gebieden waar enige vorm van vaste stoffen worden gedoseerd, zullen baat hebben bij een doseersysteem voor poeder (de Entecon Flex Feeder) op maat. Materialen met een hoge bulkdichtheid en slechte vloeibaarheid (poeders, korrels, vlokken en vezels) zijn met name gevoelig voor plakken, brugvorming, rat-holing of verdichting in een doseermachine. Door een doseermachine, zoals de Entecon Flex Feeder, te laten plaatsen door een professionele installateur in Nederland, kunt u dit voorkomen. Een poederdoseersysteem van Entecon kent twee basistypen. We lichten als specialist onze doseermachines graag voor u toe.

Een poeder doseersysteem kopen met volumetrisch doseermechanisme

Het eerste type doseermachine is door onze specialist op maat ontwikkelt voor het doseren van granulaten, poeders en korrels. Dit volumetrische doseersysteem is opgebouwd uit een behuizing van roestvrij staal waarin een doseerschroef draait. Eventueel kunt u in de doseermachine ook andere onderdelen, zoals een agitator, laten plaatsen voor het activeren van inhoud boven de schroef. Daarnaast is de doseermachine Flexible Wall Feeder ontwikkeld. Dit doseersysteem is universeel inzetbaar voor alle soorten poeders.

Diverse doseermachines

Als installateur van doseermachines leveren we de juiste doseermachine op maat om uw bulk handling te optimaliseren. Zo kunt u een doseermachine van roestvrij staal bij ons kopen, die bestendig is tegen roestvorming en corrosie. Naast het kopen van een volledig poederdoseersysteem kunt u bij ons ook diverse onderdelen voor een doseermachine aanschaffen. Kies ervoor om een doseermachine te laten plaatsen en u ziet direct de resultaten in uw materiaalverwerking. Als specialist vertellen we u graag meer over de specificaties van onze doseermachines.

De volumetrische Flexible Wall Feeder

De volumetrische Flexible Wall Feeder (FWF) wordt alleen geleverd met roestvrij staal materiaal. Deze beschikt over een flexibele hopper uit slijtvast polyurethaan die uit één stuk gemaakt is. Hierdoor is de hopper naadloos en is er geen verspilling van uw product bij de verwerking van stortgoed . In deze hopper draait de doseerschroef. Om een gegarandeerde, continue toestroming van het product te verkrijgen met een constante vullingsgraad en een constant stortgewicht, wordt de hopper vanaf de buitenkant ‘gemasseerd’ door twee activatiepeddels. Deze zijn aangebracht aan beide zijden van de hopper. Het product wordt vanuit vier verschillende richtingen in beweging gebracht. De aandrijving van de doseerschroef en de peddels kan met één motor of met twee motoren worden uitgevoerd. De uitvoering van het doseersysteem voor poeder met twee motoren heeft een separate aandrijving van schroef en peddels. Hierdoor kan het voor ieder product specifiek worden ingesteld. Het poederdoseersysteem heeft in volumetrische uitvoering een nauwkeurigheid en/of reproduceerbaarheid van 1% of beter.

Een doseermachine voor poeders met gravimetrisch doseersysteem

De gravimetrische doseermachine (Flex Wall Feeder op load cells) is nog nauwkeuriger dan het volumetrische doseersysteem voor poeders. De reproduceerbaarheid is dan 0,1% of zelfs nog beter. De elektronica en onderdelen hiervan zijn zowel geschikt voor inwegen als uitwegen. Enkele andere beschikbare opties voor een doseersysteem van Entecon zijn onder andere opzethoppers, zakken storthoppers met zakkensnijmechanisme , geïntegreerde afsluiters en strooinozzles specifiek voor poeder en granulaat. Als installateur kunnen we deze doseermachine op maat laten plaatsen.

De verschillende ontwerpfuncties van een poeder doseersysteem

Hier vindt u een extra toelichting op de verschillende ontwerpfuncties van een doseermachine op maat, die we als installateur laten plaatsen door onze ingenieurs:

 • Overbrugging en rat-holing wordt voorkomen door het masseermechanisme van de peddels;
 • Het masseermechanisme voorkomt externe schade aan het product;
 • De massagesnelheid is evenredig met de snelheid van de doseerschroef bij gebruik van een enkele motor;
 • De massagesnelheid en de voedingssnelheid kunnen afzonderlijk bestuurd worden bij gebruik van twee motoren;
 • Alle contactonderdelen zijn gemaakt van polyurethaan of roestvrij staal;
 • De doseerspuitkop en -schroef zijn leverbaar in verschillende lengtes om de doseermachine eenvoudig te koppelen of aan te sluiten op andere apparatuur zoals een afvulmachine ;
 • Elektronische of handmatige besturing;
 • Meerdere aandrijfmotoren en opties beschikbaar afhankelijk van de toepassing;
 • Makkelijk te openen dankzij eenvoudige en handige sloten op het deksel;
 • Het is niet nodig om de hopper schoon te maken, dus er is geen risico op verontreiniging van de omgeving en het product;
 • Omwisselen van de hopper is eenvoudig;
 • Door flexibele hoppers te gebruiken voor verschillende producten en poeders wordt tijdsverlies bij omschakeling van het doseersysteem uitgespaard;
 • Uit de doseermachine steekt de hopper, waardoor de behuizing niet verontreinigd wordt tijdens het omwisselen;
 • De capaciteit van het product kan verhoogd worden met een verlengstuk van de hopper;
 • De doseerschroeven zijn verkrijgbaar in roestvrij staal of kunststof.

Wanneer u een poederdoseersysteem wilt kopen, kunt u zelf aangeven welke ontwerpfuncties er in de doseermachine verwerkt mogen worden. Als specialist in doseermachines helpen we u graag bij het maken van deze keuzes.

De doseermachine heeft verschillende opties beschikbaar

Wij maken ieder doseersysteem als installateur volledig op maat op basis van de specifieke eisen van de klant. Hierdoor wordt het poeder of granulaat op de correcte manier verwerkt. Enkele beschikbare opties en onderdelen bij onze op maat gemaakte doseermachine zijn:

 • Frequentie van de omvormer is 10-60 Hz;
 • Vijf programmeerbare I/O;
 • Programmeerbare timers met verschillende functies;
 • Extern signaal 0/4-20 mA van 0-20 VDC;
 • Beveiligde sluiting van mechanisch aangedreven delen ;
 • Verschillende aandrijvingen voor de peddels (tweede motor) beschikbaar;
 • Snelheidsregeling met toerenteller;
 • Motoren in ATEX-uitvoering beschikbaar;
 • Externe hoppers;
 • Uitlaatgewicht controlesysteem.

Bij het kopen van een doseersysteem voor poeder kunt u deze opties in de doseermachine verwerken en deze vervolgens door ons laten plaatsen bij u op locatie. De doseermachine wordt volledig op maat gemaakt op basis van uw specifieke behoeften.

Maak een afspraak om uw wensen te bespreken

Wilt u graag met een specialist in doseermachines kijken hoe een poederdoseermachine op maat binnen uw productieproces past? Maak dan een afspraak en wij lichten graag onze werkwijze toe. Bereik ons via +31 356025134 of stuur een e-mail naar info@entecon.nl. Kies ervoor om uw doseersysteem voor poeder bij ons te kopen en door ons uw doseermachine te laten plaatsen.


Wilt u meer informatie over onze Poeder Doseermachines, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Contact Pagina
© Copyright 2024 Entecon International BVWeb Design By Toolkit Websites